Новини

Два пулсоксиметъра дариха на Детско отделение от женското благотворително дружество "Свети Мина"

356396444 762194399033179 5013752509117955793 nДва пулсоксиметъра за деца от нулева до предучилищна възраст дариха на Отделението по педиатрия в МБАЛ- Горна Оряховица дамите от Женското благотворително дружество „Свети Мина“.
 
Дарението прие началникът на отделението д-р Елена Зарева.
 
Апаратите са много навременни за отделението, тъй като повечето ни деца са с дихателна патология. Чрез тях ще се щадят малките пациенти, особено кърмачетата, тъй като досега се налагаше да вземаме кръвни изследвания при проследяване на сатурацията, посочи д-р Зарева. „Най- искрено пожелавам на вас и вашите семейства здраве и да се срещаме само по хубави поводи!“ , пожела тя.
Д-р Зарева връчи благодарствен адрес и цветя на благотворителките.
Средствата за апаратите са събрани по време на детски празник на 1 юни, който премина под мотото „От деца Председателят на женското дружество Бранислава Мамучевска сподели, че децата са били много щастливи, а родителите – съпричастни, че ще подкрепят благотворителната акция.
 
„Затова и събраната сума стигна да закупим не един, а два пулсоксиметъра", допълни Мамучевска.
Пулсоксиметрите са закупени с дарените средства от фирма „MedAp“, която от своя страна също е направила отстъпка за малките пациенти.