Новини

Кардиохирурзи ще преглеждат на преференциални цени в МБАЛ

59-Още един кардиохирург и съдов хирург от Болница „Лозенец“ се включва през юни в прегледите в МБАЛ „Свети Иван Рилски“  на пациенти от Горна Оряховица и региона. Заради големия интерес и бързото изчерпване на часове за прегледи на 25 юни, освен д-р Пейо Мишев, прегледи с доплерово изследване на кръвоносните съдове ще извършва и д-р Росен Разбойников.

Кампанията на горнооряховската болница за сътрудничество с доказани специалисти е с цел да се повиши качеството на медицинските услуги за живущите в региона.

Д-р Разбойников оглавява Отделението по съдова хирургия в МБАЛ „Лозенец“. Преди това е работил като съдов хирург в болница „Света София“ , като кардиохирург и съдов хирург в МБАЛ „Сърце и мозък“ в Плевен  – диагностика, проследяване и лечение на пациенти кардиохирургични и съдови заболявания. От 2013 до 2017 г. е работил в УБ „Лозенец“ – стрипинг, варицектомия на ВСМ, РФ и лазерна аблация на ВСМ, феморо-поплитеални байпаси, аорто-феморални/бифеморални байпаси, екстраанатомични байпаси, ендоваскуларно лечение на съдовата недостатъчност.

Специализирал е в университетската болница кардиохирургия в периода 2003- 2017 г., като по време на специализацията е придобил опит в харвестинг на артериални и венозни графтове, стернотомии,  торакотомии, поставяне на плеврални и перикардни дренове, следоперативна грижа за рани, пред- и следоперативна грижа на критично болни пациенти, имплантиране на IABP, осъществяване на проксимални анстомози, канлиране и излизане от ЕКК и др.

След получаване на сертификат през 2012 г., извършва аортна и митрална пластика/замяна, CABG, лечение на аневризми и дисекации на гръдната аорта, хирургия на левокамерните аневризми, пластики на трикуспидална клапа, хирургичнио лечение на  БТЕ, реоперации, участник в имплантиране на LVAD /RVAD/BiVAD  и др.

През периода 2011-2016 година д-р Разбойников е бил докторант към Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, има и практика като асистент по обща хирургия на студенти. Работил е и в болници в чужбина: Papworth Hospital NHS Trust– Cambridge, UK, Clinical fellow, Hospital do Meixoeiro – Vigo, Spain, Resident – cardiac surgery teaching programme, Basic cardiac surgery skills mastering.

Преминал е различни курсове и обучения:  European school for cardiothoracic surgery Bergamo, Italy – part A and B ; Course for roentgen and image diagnostics part 1; Heart Mate II LVAS – certificate for training, Negative pressure wound therapy – certificate for training.

Прегледите на 25 юни в МБАЛ са на преференциални цени. Цената на преглед с включено доплерово изследване на кръвоносните съдове, е 45 лева. Заплащането става на регистратурата.

Желаещите следва да се запишат предварително на тел. 0878 746 480 (регистратура).
 
Прегледите започват от 9:00 часа и ще продължат, докато преминат всички записани пациенти.
 
Забел. Кардиохирурзите не преглеждат деца.