Новини

Нов кувьоз получи АГО в горнооряховската болница от “Капачки за бъдеще”

neo4Представители на “Капачки за бъдеще” дариха нов кувьоз за недоносени бебета на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица. Това е 19-тия поред кувьоз, закупен със средства от мащабната доброволческа акция. 

 
Гостите Лазар Радков и Мартина Йорданова бяха посрещнати в Родилно отделение от управителя на болницата д-р Иван Иванов и от педиатъра д-р Илия Атанасов, които благодариха за големия дарителски жест.
 
“От името на цялата болница и обществеността на Горна Оряховица искам да изразя нашата благодарност”, заяви д-р Иванов.
 

Д-р Атанасов уточни, че средногодишно между 20 и 30 са недоносените новородени, които се раждат в горнооряховската болница. Кувьозите са необходими и на доносени бебета, които се раждат с ниско тегло. Болницата в Горна Оряховица обслужва населението и на общините Елена, Златарица, Стражица, Лясковец, и раждаемостта е висока в сравнение с други общински болници, така, че нуждата от обновление на апаратурата е належаща.

С този кувьоз апаратурата в АГО продължава да се обновява и да се повишава качеството на майчиното и детско здравеопазване в лечебното заведение.